Veelgestelde vragen van hulpvragers

Wat kost Hulpen.nl?

Het aanmaken van een basis account op Hulpen.nl is gratis. Voor een premium account rekenen wij € 9,95 per maand. Meer informatie over de verschillen tussen deze accounts vind je op de tarieven pagina.

Wat is het uurtarief van een hulp?

Alle afspraken over het uurloon en wijze van uitbetalen maak je in overleg met de hulp. Je gaat dus geen overeenkomst aan met Hulpen.nl, maar met de hulp zelf. Hulpen.nl blijft dus helemaal buiten deze afspraken. Wij vragen alleen een vergoeding voor het kunnen reageren op alle hulpen. Na het eerste contact maak je zelf afspraken met de hulp.

Worden de hulpen op de website gescreend door Hulpen.nl?

Hulpen.nl is een vraag- en aanbod website. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het selectieproces en screening. Wel vindt er veelvuldig controle plaats op ongepaste berichten. Bekijk voor het selectieproces onze tips voor hulpvragers.

Hoe kan ik mijn oproep deactiveren?

Om je oproep te deactiveren ga je naar jouw oproep pagina. Hier kan je klikken op 'Oproep deactiveren'. Zorg er wel voor dat je eerst bent ingelogd.

Hoe kan ik de emailservice uitschakelen?

Wil je onze e-mails met nieuw aangemelde hulpen in jouw woonplaats niet meer ontvangen? Schrijf je dan uit voor deze e-mails op jouw overzichtspagina. Vergeet niet om eerst in te loggen.

Ik ben niet meer op zoek naar een hulp. Hoe kan ik mijn premium account stopzetten?

Om je premium account stop te zetten ga je naar je accountstatus pagina. Je moet hiervoor eerst inloggen.

Verder heb je altijd controle over je eigen gegevens. Het is daarom altijd mogelijk om je account te verwijderen. Dit kan via de instellingen pagina. Hier kan je onderaan klikken op 'Verwijder mijn account'. Zorg er altijd voor dat je eerst bent ingelogd.

Ik heb mijn premium account stopgezet. Waarom heeft er alsnog een incasso plaatsgevonden?

Houd er rekening mee dat wij het inschrijfgeld altijd pas achteraf incasseren. Het kan dus zijn dat er nog een laatste incasso plaats vindt. De periode waar de incasso over gaat vind je in de omschrijving van de afschrijving.

Ik weet mijn wachtwoord niet meer

Met behulp van de wachtwoord opvragen pagina kun je een nieuw wachtwoord instellen.

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben?

Wij werken met een 'niet goed geld terug' regeling. Wanneer je binnen 14 dagen niet tevreden bent met onze dienst, kan je restitutie aanvragen van je inschrijfgeld. Ga hiervoor naar de 'niet goed geld terug' regeling pagina.