Tips voor hulpvragers

Ben je op zoek naar hulp? Hieronder geven wij je tips om zo snel mogelijk een geschikte hulp te vinden!

Vind snel een hulp die aansluit bij jouw wensen!

 1. Hulp zoeken
 2. Allereerst kan je zelf de oproepen van hulpen bekijken om een geschikte hulp te vinden. Met behulp van de filters in onze zoekmachine kun je kiezen welke specificaties jij belangrijk vindt. Vervolgens tonen wij de hulpen die aan deze wensen voldoen.

  Wanneer je interesse hebt in één van de hulpen, dan kun je een bericht sturen naar deze hulp via 'direct reageren'. De hulp krijgt dan een e-mail en SMS en kan jouw bericht vervolgens beantwoorden via onze website. Om een bericht te kunnen sturen naar een hulp heb je een premium account nodig.

 3. Oproep plaatsen
 4. Om je kansen te vergroten tot het vinden van een geschikte hulp, raden wij je aan om zelf ook een oproep te plaatsen. Op deze manier kunnen mensen die op zoek zijn naar werk jou ook vinden en reageren op je oproep. Wanneer een hulp heeft gereageerd op jouw oproep, krijg je hiervan bericht per e-mail.

 5. Kennismaking
 6. Heb je contact gehad met een hulp en zien jullie een samenwerking allebei wel zitten? Dan is het tijd om kennis te maken tijdens een kennismakingsgesprek en wellicht kan de hulp een keer proef komen werken. Hierna kun je beslissen of je voor deze hulp kiest of niet.

Kennismakingsgesprek

Hieronder vind je onze tips voor het kennismakingsgesprek:
 • Maak vooraf een lijstje met duidelijk omschreven werkzaamheden die je van de hulp verwacht.
 • Maak duidelijke afspraken over het uurtarief en de manier waarop je dit gaat betalen.
 • Bedenk op welke dag en welk tijdstip je hulp nodig hebt.
 • Spreek af wie er verantwoordelijk is voor de juiste spullen/materialen voor de werkzaamheden. Heb je zelf alles in huis, of moet de hulp deze meenemen?
 • Spreek van tevoren af of het alleen om een kennismakingsgesprek gaat, of dat de hulp ook meteen proef komt werken.

De eerste keer werken

Komt de hulp jou voor het eerst helpen? Houd dan rekening met de volgende zaken:
 • Bespreek van tevoren welke materialen de hulp nodig heeft. Voor welke materialen zorg je zelf, en welke spullen neemt de hulp mee?
 • Wij adviseren om de eerste keer zelf aanwezig te zijn als de hulp komt werken. Je bent dan beschikbaar voor vragen van de hulp. Bovendien kan je zelf controleren of alles naar tevredenheid verloopt.
 • Als je zeker wilt zijn met wie je van doen hebt, kun je de hulp om een legitimatiebewijs vragen.
 • Ben je overeengekomen dat je de hulp contant gaat betalen? Vergeet dan niet het geld alvast klaar te leggen.
 • Wanneer de eerste keer werken alleen een proef was, geef dan aan binnen welke tijd je de hulp zal laat weten of de keuze op deze persoon is gevallen.